Els 52 treballadors de l'empresa Terreiros Trade del Vendrell no van poder entrar a la fàbrica i van haver de marxar a casa. L'empresa, dedicada a l'acabat de vidre per a l'automòbil i subcontractada pel grup francès Saint Gobain, els hauria avisat que passat festes ja no es presentessin al lloc de treball, però ahir al matí els treballadors es van personar a la factoria. Van afirmar que se'ls ha negat l'entrada davant la presència de mossos d'esquadra, i amb altres treballadors ocupant el seu lloc. Malgrat que Saint Gobain va rescindir el contracte, el secretari del comitè d'empresa -format per cinc delegats de la CGT-, Enrique Ramírez, atribueix el conflicte a "represàlies" per processos judicials oberts.

I és que ja fa anys que alguns treballadors lluiten per aconseguir que la plantilla sigui absorbida per Saint Gobain. Als judicis pendents, s'hi sumen accidents laborals i pèrdues en vidres trencats, malgrat que Ramírez assegura que en cap cas es pot acusar els treballadors de no rendir. El comitè afirma que hi ha hagut molts rumors, però fins ara cap paper per acomiadar la plantilla.

Malgrat tot, segons Enrique Ramírez, ahir al matí ja els havien substituït uns altres treballadors, sobretot portant carretilles que són, en l'opinió de Ramírez, el "motor" de l'empresa. El secretari del comitè d'empresa va recordar que "en principi no estem acomiadats", però tot i això aquest dijous tenen previst tornar-se a presentar a la fàbrica a recollir tot tipus de documentació. El secretari general de la federació comarcal, Pedro Duque, va afirmar que és coneixedor de la problemàtica, però que cap membre del comitè d'empresa s'ha posat en contacte amb ell.