El secretari general d'UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, va demanar ahir al Govern espanyol un comissari expert en automoció i a més va rebutjar el pla proposat dijous passat pel conseller Josep Huguet per rescatar el sector de l'automòbil i va insistir que no compta amb el suport del sindicat.

Álvarez va lamentar que ni al Ministeri d'Indústria ni a la conselleria d'Innovació, Universitats i Empresa hi hagi un responsable que sàpiga del sector de l'automòbil, "perquè els que hi ha no en saben", i va assegurar que o nomenem un comissari amb prestigi en aquest tema "o no sortirem d'aquesta". Álvarez va queixar-se que dos mesos després d'anunciar el pla de competitivitat del sector de l'automoció "encara estem mirant què fan altres comunitats autònomes".

Per al líder sindical, el pla del conseller Huguet per rescatar el sector de l'automòbil és la suma de les diferents demandes del sector i es va oposar, entre d'altres coses, a la baixada d'impostos, sobretot, si l'administració que ho proposa no és la que ho rebaixa, a més d'assenyalar que la fiscalitat és una cosa "seriosa" perquè representa serveis que els ciutadans han de rebre.