Les cambres de comerç catalanes estaran presents a l'Institut Català de Finances (ICF), segons un annex del conveni marc de desenvolupament de la llei de Cambres signat ahir per la Generalitat i aquestes entitats empresarials catalanes. També estaran presents en els consells socials de les universitats i en el Consell Escolar de Catalunya.

El president del Consell Català de Cambres, Miquel Valls, va explicar que els detalls sobre la presència de les cambres en organismes de composició plural de l'administració catalana es concretaran "en els pròxims mesos" amb convenis específics.

Govern i cambres també col·laboraran per impulsar la finestreta única empresarial per a la simplificació administrativa, per crear un mecanisme que faciliti les pràctiques d'alumnes universitaris en empreses, i per definir les necessitats d'oferta formativa que necessita l'economia, entre d'altres, fins a un total de 23 àrees.

Altres exemples són la col·laboració en el desenvolupament de la llei de barris o les activitats de l'Observatori del Paisatge. La innovació i la internacionalització de les empreses, així com la millora de la gestió de les pràctiques de FP són altres dels àmbits destacats.