Els sindicats qüestionen que les empreses pateixin per pujar salaris per sobre l´IPC

13.01.2009 | 01:00

En un any que la baixa inflació no permetrà activar la majoria de les clàusules de revisió salarial, els sindicats qüestionen que la supervivència de les empreses depengui de no pujar els salaris per damunt de l'IPC, i defensen que increments superiors servirien certament per rellançar l'economia. A més, UGT insisteix a no abaratir l'acomiadament i a renovar amb urgència l'actual Acord de Negociació Col·lectiva.
"Cap empresa entrarà en fallida perquè els salaris dels seus treballadors s'incrementin en un punt o mig punt per damunt de la inflació" va assegurar ahir el secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, en una entrevista a Televisió Espanyola.
A més, Toxo va denunciar l'insuficient de la pujada del salari mínim del 4% aprovada pel Govern, en estar, a parer seu, "molt allunyada de la realitat de l'economia". "No hi ha una empresa a Espanya que hagi de tancar perquè l'SMI comenci a assemblar-se als que imperen en la majoria dels ?països europeus", va assegurar Toxo.
En la mateixa línia, el secretari general d'UGT, Cándido Méndez, va rebutjar la possibilitat d'abaratir l'acomiadament per fer front a la crisi tal com demanda la CEOE. Al seu judici, la necessitat de preservar l'ocupació en una situació com l'actual i de millorar els salaris no són objectius "contraposats", sinó que s'enforteixen i complementen".
I és que segons el secretari general d'UGT, el principal problema que tenen avui les empreses és la falta de liquiditat i no els increments salarials. "El problema està en una altra teulada diferent", va assenyalar el dirigent sindical en roda de premsa.

Economia

ACS presenta una contraopa per Abertis a través d'una filial

Hochtief, empresa alemanya propietat de Florentino Pérez, ofereix 18,76 euros per acció, un 13,7%...

El Grup Peralada compra la navarresa Chivite i vol arribar a cent mercats

El Grup Peralada compra la navarresa Chivite i vol arribar a cent mercats

La companyia preveu facturar més de 60 milions d'euros amb la branca de negoci dedicada al món del...

El jutge Andreu admet a tràmit una denúncia contra l´excúpula del Popular

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu ha admès a tràmit una nova...

L´empresa tindria seu a Essen i cotitzaria a Alemanya

L'objectiu de l'operació és construir un líder mundial i faria que Abertis passés d'operar de 14 a...

Enllaços recomanats: Premis cinema