En un any que la baixa inflació no permetrà activar la majoria de les clàusules de revisió salarial, els sindicats qüestionen que la supervivència de les empreses depengui de no pujar els salaris per damunt de l'IPC, i defensen que increments superiors servirien certament per rellançar l'economia. A més, UGT insisteix a no abaratir l'acomiadament i a renovar amb urgència l'actual Acord de Negociació Col·lectiva.

"Cap empresa entrarà en fallida perquè els salaris dels seus treballadors s'incrementin en un punt o mig punt per damunt de la inflació" va assegurar ahir el secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, en una entrevista a Televisió Espanyola.

A més, Toxo va denunciar l'insuficient de la pujada del salari mínim del 4% aprovada pel Govern, en estar, a parer seu, "molt allunyada de la realitat de l'economia". "No hi ha una empresa a Espanya que hagi de tancar perquè l'SMI comenci a assemblar-se als que imperen en la majoria dels ?països europeus", va assegurar Toxo.

En la mateixa línia, el secretari general d'UGT, Cándido Méndez, va rebutjar la possibilitat d'abaratir l'acomiadament per fer front a la crisi tal com demanda la CEOE. Al seu judici, la necessitat de preservar l'ocupació en una situació com l'actual i de millorar els salaris no són objectius "contraposats", sinó que s'enforteixen i complementen".

I és que segons el secretari general d'UGT, el principal problema que tenen avui les empreses és la falta de liquiditat i no els increments salarials. "El problema està en una altra teulada diferent", va assenyalar el dirigent sindical en roda de premsa.