L'Ibex 35 es va anotar ahir una pujada setmanal de l'1,6% i va saldar el mes d'abril amb un espectacular guany del 15,8% malgrat la recessió, el que li ha permès limitar les pèrdues registrades des de començaments d'any fins a l'1,7%, a l'espera de conèixer si els bancs dels Estats Units necessitaran més injeccions de capital i si la grip porcina es convertirà en una pandèmia. La de l'abril és la pujada mensual més alta e la borsa espanyola des del febrer de l'any 2000, quan va registrar un repunt superior al 16%.

El selectiu madrileny va recuperar ahir la cota dels 9.000 enters -nivell que no marcava des del 17 d'abril- i va posar els ulls en els 9.800 punts, segons alguns experts, mentre que altres adverteixen que els senyals de recuperació de l'economia nord-americana encara no són sòlides i pot haver-hi sorpreses negatives a les borses.

La batejada com a "nova grip" ha fet saltar les alarmes als últims dies, castigant especialment aerolínies, empreses turístiques i alimentàries.

Previsions

Els analistes destaquen que, a falta de poder pronosticar l'impacte real de la malaltia sobre l'economia mundial, les places de tot el món han reaccionat amb angoixa a un factor que podria aguditzar encara més la volatilitat i inestabilitat instal·lades al mercat des que va arrencar la crisi financera fa dos anys.