El comitè d'empresa ha rebutjat l'última oferta del fabricant de components per a l'automòbil Hutchinson, que ha rebaixat de 209 a 181 el nombre d'empleats afectats per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) i ha plantejat indemnitzacions de 35 dies per any treballat.

La direcció i el comitè d'empresa van mantenir ahir una nova reunió per negociar l'expedient que ha presentat la companyia per reduir la plantilla de la planta de Palamós, que conformen 445 empleats.

En la reunió, la companyia va proposar reduir a 181 el nombre d'acomiadaments -la setmana passada parlava de 182-, davant dels 209 previstos inicialment, i va oferir indemnitzacions de 35 dies per any treballat, amb un màxim de vint mensualitats.

A més, va posar sobre la taula un pla de prejubilacions per als treballadors més grans de 58 anys, segons va informar UGT en un comunicat. El comitè d'empresa, no obstant això, ha rebutjat aquesta última oferta de la multinacional.

Tot i que des de CCOO no volen parlar de xifres, des de la UGT, exigeixen indemnitzacions d'uns 60 dies per any treballat, amb un límit que se situï al voltant dels 160.000 euros, i reclamen que les prejubilacions siguin de caràcter voluntari i a partir dels 57 anys.

UGT considera que aquest expedient és "una deslocalització descarada" i que representa una mesura "absolutament desproporcionada a la situació actual".

El comitè ha convocat per avui, 1 de maig, una assemblea informativa a la seu de la companyia per explicar a la plantilla els detalls de la proposta de l'empresa i la resposta sindical.

Tot i que el període de consuultes de l'ERO ja ha finalitzat, les dues parts han decidit allargar-lo dues setmanes més. La pròxima reunió entre el comitè i la direcció tindrà lloc el pròxim 4 de maig.