El sector turístic de la Costa Brava tem el comportament de la demanda el setembre i que la temporada que ve hi hagi establiments que no obrin les seves portes. El gerent del Consorci Costa Brava Centre Hotels, Martí Sabrià, ha assegurat en una entrevista que el sector començarà a notar realment els efectes de la crisi després dels dos mesos de temporada alta.

Sabrià ha destacat que la Costa Brava no està passant una de les millors temporades dels últims anys, i encara que aquesta temporada són molts els locals que estan aguantant el cop de la crisi econòmica, el que realment preocupa actualment són dos efectes nocius de l'actual situació econòmica: la crisi i que la temporada següent molts no obrin les seves portes.

Sabrià ha fet referència a la morositat, un element que "pot resultar realment perillós", ja que afectarà a proveïdors i "serà gent a qui li hagin anat tan malament les coses que no podrà pagar les factures". Aquesta possibilitat començarà a notar-se, si no hi ha millores, aquesta tardor, ha explicat.

Aquesta temporada, encara que la crisi ja afectava de ple a l'economia, els establiments de la Costa Brava centre van obrir igual les seves portes, alguns més tard del normal, però segons ha confirmat Sabrià, "al consorci no tenim constància de locals tancats per la crisi, encara que el tancament de la temporada de 2008 no va ser molt bo".

I és que l'ocupació i la despesa dels turistes aquest any estan baixant considerablement. L'ocupació a la Costa Brava Centre es va situar, en els mesos de primavera, fins a un 15 per cent per sota dels registres de la campanya anterior, unes dades semblants als de finals de la temporada passada, quan va començar a notar-se la crisi, segons Sabrià.

Al juliol l'ocupació va remuntar unes dècimes i el nombre d'habitacions ocupades va baixar un 10 per cent respecte juliol de 2008. Per a aquest mes d'agost, els hotelers calculen que els termes d'ocupació seran semblants als de l'última campanya, pròxims al 90 per cent de places ocupades. El que preocupa ara és com es desenvoluparà el mes de setembre.