Criteria, el holding de participades de La Caixa, ha arribat a un acord amb Investindustrial pel qual ven a aquesta societat la meitat de Port Aventura, en una operació que es portarà a terme mitjançant la subscripció d'una ampliació de capital per un total de 94,8 milions d'euros.

Segons una comunicació a la Comissió Nacional del Mercat de Valors, l'acord entre les dues entitats assenyala que Investindustrial subscriurà una ampliació de capital per un import de 94,8 milions d'euros a la societat titular del parc temàtic Port Aventura, que la situarà com a propietari del 50 per cent del seu capital social i Criteria continua com a titular del 50% restant.

L'operació preveu a més una reorganització prèvia de l'actual societat Port Aventura, SA, que s'escindirà en dues societats independents.

Segons les mateixes fonts, Investindustrial i Criteria seran socis al 50% cadascun de la societat titular del parc temàtic Port Aventura i del parc aquàtic, que explotarà els quatre hotels de l'àmbit i el centre de convencions, mentre que una segona societat serà la titular dels actius immobiliaris que conformen la resta de l'àmbit del parc.

80 milions d'inversió

Criteria i Investindustrial, que seran socis al 50% de Port Aventura, tenen previst invertir uns 80 milions d'euros al parc temàtic en els pròxims quatre anys.

D'altra banda està previst que l'operació de compravenda es tanqui a finals d'aquest any, una vegada que s'hagin complert els condicions i tràmits legals habituals en aquest tipus d'operacions.

Valoracions

Després de conèixer la notícia, el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va celebrar la continuïtat de Criteria com a soci de referència a Port Aventura perquè donarà "tranquil·litat" a Tarragona i a la indústria turística catalana.

Huguet va indicar que hi havia la possibilitat que Criteria vengués tot el grup, cosa que hauria estat preocupant perquè "existia el risc que un grup que funcionava acabés malament". Per a Huguet, l'operació anunciada ahir és "raonable" perquè permet la continuïtat de Criteria al parc i al resort, cosa que garanteix que el soci de referència seguirà sent el holding de participades de La Caixa.

Per la seva banda l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, va expressar ahir la seva "satisfacció" per l'acord assolit entre Criteria i Investindustrial ja que una de les seves prioritats era la continuïtat del holding de La Caixa.

D'altra banda, la secció sindical de la UGT de Catalunya va exigir a la direcció de Port Aventura, en una reunió mantinguda ahir, que el nou inversor de la societat investindustrial posi sobre la taula "un protocol de garantia de manteniment dels llocs de treball" al parc temàtic. El sindicat també considera necessària una trobada amb les dos societats propietàries del parc, Criteria i Investindustrial, per conèixer "les noves perspectives de la societat".