La sequera i la crisi de la construcció han provocat que el sector de la jardineria de Catalunya hagi hagut de fer front a dues crisis. D'una banda, la davallada de vendes que van provocar les restriccions en el reg i, de l'altra, la caiguda de les noves construccions i, per tant, dels enjardinaments de nous espais urbans. El president del Gremi de Jardineria de Catalunya, Andreu Massoni, va afirmar ahir que la davallada en el volum de negoci és d'entre el 15% i el 20% i que el sector ha hagut de "buscar sortides" per poder fer front a la crisi. Massoni ha explicat que aquesta davallada ha estat lleu i esperen que vagi a pitjor perquè la jardineria és "l'últim sector" on arriba la crisi immobiliària.

L'enjardinament és l'últim pas per enllestir una obra. Per aquest motiu, Massoni es va mostrar convençut que el sector de la jardineria serà l'últim a afrontar de ple la crisi però també l'últim a sortir-ne quan "el sector de la construcció repunti". Massoni posa sobre la taula que el sector ha de fer front a una crisi doble: primer per la sequera i després per la caiguda de noves construccions. A més, també va exposar que la crisi global i l'augment de l'atur han fet que moltes persones no professionals es dediquin a la jardineria com a solució a la manca de feina i critica que aquest "intrusisme" també ha afectat negativament el sector.

El Gremi de Jardineria de Catalunya va presentar ahir un estudi que analitza la situació actual del sector. La presentació es va fer en el marc de la fira de plantes i vivers de Fira de Girona.

Segons aquest estudi, la preocupació principal del gremi és la crisi econòmica -en un 28,8%-, seguida de prop per la poca demanda de serveis -un 25,2%- i l'intrusisme i l'activitat il·legal en el sector -en un 18,9%-.

Durant el 2008 la sequera era una de les preocupacions principals però, a finals d'any, l'estudi ja va detectar que la crisi, amb un 54%, era la preocupació més important.