La tardor calenta que preveien els sindicats es podria fer aviat realitat a les comarques gironines. UGT i CCOO de Girona preparen mobilitzacions en els sectors del comerç i la construcció davant diversos poblemes en els respectius convenis col·lectius.

Els sindicats majoritaris -CCOO i UGT- a la demarcació anunciaran un calendari de mobilitzacions en el comerç per pressionar la patronal. Des de la passada primavera, delegats sindicals han impulsat diverses concentracions per denunciar la situació de bloqueig en la negociació del conveni col·lectiu.

Aquest conveni afecta uns 20.000 treballadors de les comarques gironines que, actualment, cobren una mitjana de 750 euros nets cada mes.

Salari per sota el del conveni

També avui, CCOO i UGT denunciaran en un acte al Palau de Congressos, que els constructors gironins pretenen efectuar "un mínim augment de l'1%" dels salaris, negant-se ratificar el conveni general estatal, que preveu un augment del 3,5% per al 2009. El conveni de la Construcció de Girona va finalitzar al juny del 2009.