La pujada de l'IVA prevista per la segona meitat de l'any vinent no només afectarà consumidors i empreses. Les administracions locals, afectades per una important retallada dels ingressos procedents de la construcció, poden ser una de les majors afectades per aquesta pujada impositiva.

En el darrer ple municipal, l'alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, va indicar que "aquest augment li suposarà una despesa d'1.200.000 euros addicionals aproximadament". En aquest sentit va declarar que "l'Estat ha d'iniciar els tràmits per què de manera definitiva els ajuntaments, en qualitat d'administració, estiguin exempts del pagament de l'IVA". En la mateixa línia que els representants del sector turístic gironí, va recordar que "en temps de crisi, diferents països europeus han abaixat els impostos per incentivar el consum i generar llocs de treball, tot al contrari del que pretén fer el Govern espanyol".

L'alcalde de Lloret va demanar a les associacions municipalistes de Catalunya iniciar un moviment de protesta per intentar frenar aquesta pujada d'impostos.