Els preus de l'habitatge a les comarques gironines han baixat un 6,9% en taxa interanual en el tercer trimestre, fins a situar-se en 2.013 euros per metre quadrat, situant-se a nivells de fa tres anys. Aquesta evolució a la baixa també s'ha registrat a Catalunya i al conjunt de l'Estat, on el descens dels preus ha estat, respectivament, del 8,5% i del 7,5%.

Segons dades proporcionades ahir pel Ministeri d'Habitatge, entre juliol i setembre, el preu de l'habitatge a Catalunya ha baixat un 1,9% en comparació del mateix període de l'any anterior, situant-se en 2.261 euros el preu mitjà per metre quadrat. En el cas de les comarques gironines, els preus han baixat un 0,8% en termes trimestrals.

El preu mitjà per metre quadrat a la província de Barcelona ha estat de 2.536 euros, davant dels 2.013 euros de Girona, els 1.321 de Lleida, i els 1.793 euros de Tarragona, l'única província on el preu de l'habitatge ha crescut respecte al segon trimestre.

La capital de província que ha registrat el preu mitjà més baix per metre quadrat ha estat Lleida (1.665 euros), a la qual segueixen Tarragona (2.031 euros) i Girona (2.343 euros).

El municipi català amb el preu més elevat per metre quadrat ha estat Barcelona, amb una mitjana de 3.410 euros, seguida per Esplugues de Llobregat i Castelldefels (Baix Llobregat), amb 3.349 i 3.171 euros, respectivament.

Dels principals municipis gironins, destaca l'evolució de l'habitatge nou de la capital de la demarcació, amb una caiguda interanual del 12%, fins als 2.202,8 euos per metre quadrat.

De la seva banda, el preu de l'habitatge protegit s'ha situat en una mitjana de 1.249 euros per metre quadrat, fet que suposa una pujada d'1,4 punts respecte al trimestre anterior, però un descens per sobre del 2 per cent en comparació del tercer trimestre de 2008.

El preu de l'habitatge protegit ha crescut a les províncies de Barcelona i Tarragona, s'ha mantingut a Girona, i ha patit un lleu descens a Lleida.

En el tercer trimestre de 2009 totes les comunitats autònomes espanyoles han registrat baixades en comparació amb el mateix període de 2008, i destaquen les d'Astúries, Múrcia, Aragó i Castella-la Manxa, amb caigudes superiors a l'11%. De la mateixa manera, el preu de l'habitatge ha descendit en totes les províncies espanyoles, especialment a Terol, Albacete, Màlaga, Toledo i Ciudad Real.