Les comarques gironines comptaven a finals del mes de juny amb un total de 705 empreses immobiliàries, segons dades de la Tresoreria de la Seguretat Social, fet que suposa un descens del 53% en un any. En només dotze mesos, un total de 804 empreses gironines del sector s'han donat de baixa de la Seguretat Social, una mitjana de quinze per setmana.

És una de les conseqüències de la crisi immobiliària que pateix Girona i el conjunt de l'Estat i que també està afectant promotors i constructors.

Segons les darreres dades del Ministeri de Foment, entre els mesos de gener i agost s'han tramitat a Girona 2.291 visats de direcció d'obra nova, fet que suposa un descens del 56% respecte al mateix període de l'any passat.

En el conjunt de l'Estat, els visats sol·licitats per construir nous habitatges van caure un 61,6% en els vuit primers mesos de l'any en comparació amb el mateix període de 2008.

Així, entre gener i agost d'aquest any es van sol·licitar una mitjana de 9.551,3 visats per a nous habitatges al mes, amb la qual cosa, si és manté aquesta ràtio, l'edificació de nous pisos no arribarà encara al mínim històric de 150.000 unitats, tal com ja van pronosticar les diferents patronals del sector.

Per contra, l'estadística que elabora el Ministeri de Foment mostra una increment dels visats per a reformes i restauracions del 8,7% en en els primers vuit mesos de l'any, fins a les 20.439 unitats tot Espanya.

Pel que fa a ampliacions, entre gener i agost es van demanar 2.646 autoritzacions per ampliar habitatges, xifra que llança una reducció del 39,1% en comparació a un any abans.