Els sindicats CCOO i UGT han convocat una vaga general del sector de la construcció davant la negativa de la patronal gironina de signar el conveni a la demarcació. Segons ha explicat el secretari general de la Federació d'Indústries de la Construcció a Girona, Salvador Sánchez, hi ha una 'negativa total' de la patronal a augmentar un 3,5% els sous dels treballadors, unes quantitats fixades en el conveni general del sector i que ja s'aplica a la resta de les demarcacions catalanes. El proper dimecres anunciaran en roda de premsa el dia de la convocatòria de vaga. L'any passat, els treballadors del sector també van protagonitzar una aturada per aquest motiu, el 14 de març.

A Girona hi ha 30.000 persones que treballen en el sector de la construcció i quasi 10.000 més estan a les llistes de l'atur. Des de CCOO, Sánchez ha reconegut que 'la situació econòmica és difícil' però ha denunciat que la patronal gironina no accedeixi a pujar els sous als treballadors segons el que recull el conveni. L'augment del 3,5% es traduiria en 57 euros més al mes per als oficials de primera i ja s'està aplicant des del gener a les altres demarcacions.

Els treballadors gironins estan sense conveni des del juny i els sindicats afirmen que la situació 'és insostenible'. 'La resta de les demarcacions el tenen en vigor des del gener i no entenem perquè Girona ha de patir sempre aquesta particularitat', ha denunciat el responsable del sector a Girona. L'any passat, els sindicats també van organitzar una vaga general –amb un seguiment que els sindicats van xifrar entorn del 90%- per aquest mateix motiu ja que van caldre set mesos de negociació amb la patronal per poder desencallar el conveni del 2007-2009, que ja ha caducat.