El nombre de matriculacions a les comarques de Girona van arribar a 1.504 vehicles durant aquest octubre, cosa que suposa un increment del 30,55% en relació amb les 1.152 unitats que es van matricular el mateix mes de l'any passat, segons les dades que ha fet públiques aquest dilluns l'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac). Aquest increment és superior al registrat en el conjunt de Catalunya que va ser del 27,63%, després d'haver venut 15.887 vehicles aquest octubre contra les 12.447 unitats de l'octubre del 2008. Durant els primers deu mesos a Girona s'han matriculat 10.483 unitats, el 21,5% menys que els primers deu mesos del 2008 que es van vendre 13.358 vehicles.

Les matriculacions de turismes a tot l'Estat ha pujat un 27,6% aquest octubre si ho comparem amb el mateix mes de l'any anterior, fins les 15.887 unitats, segons la informació facilitada per la patronal del sector, Anfac. Aquesta xifra representa un 16,2% de la quota total del mercat estatal. En el que portem d'any, les matriculacions de turismes han pujat a 111.978 unitats, la qual cosa suposa una quota de mercat del 14.4% en el conjunt del mercat estatal. Si comparem les vendes acumulades fins a l'octubre amb les que es van registrar l'any anterior, aquest 2009 hi ha un 21,2% menys de vehicles matriculats, segons dades facilitades per la patronal.

Els vehicles destinats a empreses de lloguer aquest octubre van representar 49 unitats, amb un increment del 4,3% si ho comparem amb el mateix període de l'any anterior. Aquestes 49 unitats representen el 0,3% del total de vehicles matriculats en aquest període.

Quant als vehicles destinats a empreses, aquest octubre se'n van matricular 4.344, cosa que representa una disminució del 8,9% si ho comparem amb el mateix mes de l'any anterior. Aquestes 4.344 unitats van representar el 27,3% del total de vehicles matriculats en aquest mes.

Finalment, quant als vehicles destinats a particulars, aquest octubre se'n van matricular 11.494, la qual cosa suposa un increment del 50.6% en comparació amb l'octubre del 2008. Aquestes 11.494 unitats van representar el 72,4% dels vehicles matriculats en aquest període.

Puja per segon mes seguit al mercat estatal

Al conjunt del mercat estatal la matriculació d'automòbils de turisme, per segon mes consecutiu, torna a registrar un augment en les seves xifres, d'un 26,4%, amb 98.202 unitats matriculades, amb dos dies menys de matriculació. Les xifres acumulades mostren una reculada del 24,4%, amb un alentiment en comparació amb les fortes caigudes de principis d'any. Anfac considera que el Pla està sent una peça clau en aquesta millora del mercat. També considera que la decisió adoptada pel govern estatal de renovar aquest pla fins a final d'any i una possible dotació per al pròxim inclosa als Pressupostos Generals, ha estat valorada positivament per tots els estaments del sector, sobretot en un moment econòmic tan complicat.

L'augment del mercat s'està traduint en un fort creixement de la demanda de les compres de particulars, fins a fa uns mesos amb fortes retallades, que augmenten a l'octubre un 54,9%, sumant les compres de les empreses que no es dediquen al lloguer, aquestes compres mostren un avanç del 28,3%.

Pel que fa a les compres del mercat de lloguer, disminuïxen un 29% en el mes, mantenint una forta taxa negativa de variació del 58,5% en el que duem d'any. Els problemes d'accés als crèdits i la mala situació econòmica, estan perjudicant la renovació de les seves flotes.

La demanda de vehicles del segment fins a 149 gr deCO2/Km, que és al que principalment afecta el Pla 2000E, continua amb una bona evolució, mostrant a l'octubre un creixement del 72,8%.