La Cambra de Comerç de Girona va entregar ahir per trentena vegada els guardons que reconeixen la trajectòria d'establiment antics, d'entre 50 i més de 175 anys d'existència. Entre els premiats, hi ha una rellotgeria, una fleca i un taller mecànic, entre d'altres. Amb aquesta entrega, la Cambra ja ha guardonat més de 700 establiments amb uns premis que volen reconèixer la solidesa d'aquests empresaris. Les empreses que opten a aquesta distinció han d'aportar proves -factures, llibres de comptes o una altra documentació- que demostrin l'any de fundació. Els guardonats d'enguany són els següents:

motos i bicicletes a. pou

Un mecànic que va canviar el camp per les motos

Després de fer la mili a la secció d'automobilisme d'una caserna de Barcelona i fer d'aprenent, Arcadi Pou va pagar el traspàs d'un antic forn de pa que va convertir en un taller mecànic. Era l'any 1959.

fleca triola

De la petita fleca artesanal a un comerç amb gran assortiment

Amb l'única experiència d'haver fet el pa del Mas la Taulera de Navata, l'any 1959 el pagès Pere Triola, en companyia de la seva esposa, Neus Puig, va obrir una fleca a Vilabertran.

RM ASSESSORS

De l'assessoria de fa 50 anys al servei integral a empreses

L'Assessoria Ribas Motjé Romaguera SL és la continuadora de l'activitat de gestoria administrativa i d'assegurances que va iniciar-se el 1959 a la ciutat de Girona. Ha ampliat el seu ventall d'activitats.

viatges canigó

Mig segle organitzant viatges en bus o avió de Girona al món

L'agència de viatges Canigó va obrir les portes el 1959 a Girona. En 50 anys ha viscut un canvi d'itineraris i ha afegit a destinacions com les Balears els paratges exòtics. Fa 40 anys que organitza viatges a Lourdes.

hilosa

Una nissaga familiar que no perd la competitivitat

Gràcies al préstec d'un milió de les antigues pessetes a tornar en 10 anys, Ignasi Sala va fundar el 1947 l'empresa, que ja ha passat a mans de la tercera generació. En els seus inicis l'empresa fabricava un fil de cotó competitiu reciclant els retalls sobrants de la confecció.

farmàcia i òptica vayreda

Una farmàcia històrica que va obrir una òptica

El farmacèutic Jordi Vayreda va demanar el 1947 la llicència al Col·legi Oficial de Farmacèutics de les comarques de Girona per poder dirigir l'establiment que acabava de comprar, al carrer Sant Rafel d'Olot.

camiseria arxer

Una camiseria elegant que ha vestit els gironins 75 anys

Una notícia de premsa que comentava la inauguració de la botiga ha servit per acreditar els 75 anys d'existència de la camiseria Arxer. L'establiment s'ha sabut adaptar als temps canviants.

PNEUMÀTICS SAROLA

Servint pneumàtics de qualitat als automobilistes

El 1934 Joan Sarola obria un concessionari de pneumàtics Michelin al carrer Mulleres d'Olot i es convertia en un dels principals distribuïdors de pneumàtics d'automòbil i de vehicles industrials d'Olot i comarca. Actualment l'empresa consta de 1.850 metres quadrats, incloent-hi tallers, magatzems i oficines.