Les direccions de Recursos Humans de les caixes de Girona, Manlleu, Sabadell i Terrassa i tots els representants sindicals han acordat prejubilar de manera voluntària entre 620 i 630 persones, segons fonts sindicals. Això significa que les caixes protagonistes d'aquesta fusió accepten reduir el 12,5% de les prop de 5.000 persones de plantilla que llança la caixa fruit de la fusió de les quatre entitats d'estalvi. Si aquesta proporció del 12,5% s'apliqués de forma idèntica a les quatre entitats, els treballadors de Caixa Girona que deixarien l'entitat s'elevarien a uns 140.

A més, segons el preacord verbal, tota la plantilla rebrà una paga extra de 450 euros i tres dies de permís -un per any entre 2010 i 2012.

En un comunicat per anunciar l'acord a la Taula Laboral, les quatre caixes no xifren la reducció de plantilla però expliquen que "en l'ajust de plantilla, s'ha pactat un programa de prejubilacions voluntàries a partir dels 55 anys (complerts a l'any 2010), amb una retribució equivalent al 80% del sou brut". Això suposa segons fonts sindicals que percebran entre el 87% i el 90% del salari net.

Aquest programa es durà a terme de forma progressiva en els pròxims tres anys i s'iniciarà preferentment pels empleats de més edat.

Ahir es va arribar a un principi d'acord global en les negociacions que es duen a terme a la taula laboral constituïda en el marc del projecte de fusió.

Segons el comunicat, la representació de les caixes considera que els acords pactats són "satisfactoris per als empleats", i va destacar la bona predisposició de tots aquests durant el procés.

"Una vegada subscrit aquest acord, es traslladarà a la consideració dels òrgans de govern de cadascuna de les caixes", asseguren les caixes a la seva nota. I afegexien que "aquest pacte laboral es basa en el principi d'igualtat, equiparant el model de retribució i els beneficis socials i laborals de tots els empleats, de manera que no existeixin diferències en les condicions segons la caixa de procedència".

El secretari de l'Agrupació d'Estalvi de CCOO de Catalunya -que té una representativitat del 70%-, Carles Domingo, va explicar que l'acord permetrà una promoció professional més ràpida i fins a càrrecs més elevats, millores en les retribucions a l'aconseguir ascensos, homogeneïtzació a l'alça de plusos i complements salarials i la garantia que la plantilla rebrà un mínim de 18,5 pagues anuals. També inclou millores en els plans de pensions per a la plantilla, en accés a productes financers en condicions preferents i en mesures de conciliació de la vida personal i laboral.

Des del Sindicat d'Empleats de Caixa Girona, Pere Moreno, valorava satisfactòriament l'acord "perquè "ningú perd retribució", ja que tot i que "perdem una paga de matrimoni, tenim altres beneficis, com ara l'acceleració de la carrera professional".