La taxa d'atur entre els alumnes graduats en Formació Professional (FP) va passar del 5,18% en el segon trimestre del 2008 al 10,39% en el segon trimestre del 2009 a causa de la situació econòmica, tot i que se situa com el col·lectiu amb més possibilitats de trobar feina, segons l'informe "Inserció laboral dels ensenyaments professionals 2009" fet pel Consell General de Cambres de Catalunya.

Mentre la taxa d'atur dels joves entre 16 i 24 anys a Catalunya es va situar en el 36,42% en el segon trimestre de 2009, la dels graduats en FP es va situar en el 10,39%, sent tres vegades inferior a la mitja catalana.

Aquest informe indica també que la taxa d'atur dels joves d'entre 16 i 24 anys va créixer un 19,75% en el segon trimestre d'aquest any amb relació al mateix període de 2008, per damunt de l'augment del 5,21% experimentat pels graduats de formació professional.

En aquest mateix semestre de 2009, la taxa d'atur de les persones llicenciades -al llarg de la seva vida- en una FP de grau superior i universitat arriba al 7,9%; mentre que en el cas dels llicenciats de FP mitjà i de batxillerat ascendeix fins al 14,7%.

De la seva banda, les xifres de temporalitat dels llicenciats d'FP que mostra l'informe no disposen d'una evolució tan positiva.

En el cas dels estudiants que disposen d'un títol mitjà, la contractació indefinida se situa en el 32,16%, 18 punts per damunt del conjunt de Catalunya.

El que fa als graduats superiors, la taxa de temporalitat assoleix el 41%, situant-se 26,88 punts per davant de la mitjana.

D'altra banda, de les prop de 20.000 persones enquestades per aquest informe, un 37,80% d'elles estaven treballant sis mesos després de la seva graduació, mentre que un 32,34% estaven estudiant una altra titulació, un 19,47% estudiava i treballava a la vegada; i un 10,39% buscava una ocupació.

Per sectors, els graduats d'FP que obtenen més feina ho fan en la docència d'esports, seguida dels d'ensenyament superior de disseny i dels docents de música i dansa. En canvi, els sectors en els quals hi ha un menor percentatge de llicenciats de formació professional treballant són el comerç i el tèxtil.

També del conjunt de graduats superiors un 73% cursa estudis universitaris, mentre que un 62% dels llicenciats d'un grau mitjà d'FP decideix accedir a un grau superior.

Pel que fa al nivell salarial, hi ha diferències significatives en el sou que reben els graduats depenent de si han cursat formació professional de grau mitjà o superior.