El Departament de Treball ha subvencionat 33 empreses de l'àmbit privat de les comarques gironines perquè elaborin plans d'igualtat o contractin agents. Gairebé un terç d'aquestes empreses, deu, tenen més de 250 treballadors. A partir del març vinent, totes les empreses que sobrepassin aquest nombre d'empleats tenen l'obligació de tenir un pla d'igualtat o, si no, s'enfronten a una sanció de la inspecció de treball.

"Les dades són molt satisfactòries", va assegurar la subdirectora general de Programes d'Igualtat entre Dones i Homes en el Treball, Mònica Geronès.

En total, Treball ha destinat 1,4 milions d'euros en quatre anys a les comarques gironines en dues línies de subvenció: una per ajudar les empreses a elaborar els seus plans d'igualtat i, l'altra, per contractar agents per a la igualtat.

A banda de les subvencions a trenta-tres empreses, entre les quals hi ha Casademont, Hutchinson Palamós, Haribo o Frit Ravich, també han subvencionat a través d'un conveni amb la Diputació de Girona la contractació de quinze agents d'igualtat.