El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va afirmar que no és fins ara que el Ministeri de Foment comença a concretar les obres i les inversions a Catalunya. Nadal va lamentar que durant "molt de temps" s'ha estat insistint a Foment que tanqués projectes i desencallés obres "que eren urgents" i va dir que, visites com la que va fer divendres passat el ministre de Foment, José Blanco, a Barcelona, són un exemple de "concreció de compromisos". "Calia deixar-nos de paraules i començar a concretar", va afirmar. Nadal va fer aquestes declaracions a la XIV Jornada d'Economia de s'Agaró en presència també de la secretària general d'Infraestructures de l'Estat.

Segons va lamentar el conseller en presència de la secretària general d'Infraestructures del Govern espanyol, Immaculada Rodríguez-Piñero, Catalunya ha estat demanant durant molt de temps a l'Estat que concretés les operacions que deia que volia fer a Catalunya. "Calia passar de les dificultats burocràtiques, de les inèrcies que frenen la determinació dels projectes que algú assumís políticament que calia moure peça", va declarar Nadal, que considera que s'ha entrat en una nova etapa en les relacions amb Foment. Segons va interpretar el conseller, la visita del ministre Blanco divendres a Barcelona "és un exemple d'aquesta concreció". "El ministre va posar números, dates i xifres i va concretar els projectes", va remarcar el titular d'Obres Públiques de Catalunya. Nadal va dir que "cal deixar-se de paraules i començar a concretar" i, segons va opinar, és el que va fer el ministre Blanco amb la seva visita a Barcelona.

D'altra banda, Nadal també va ressaltar, com ho va fer divendres en la sessió inaugural el president del Govern, José Montilla, que el pressupost del Govern per al 2010 garanteix una alta inversió en polítiques socials. A banda d'això, però, va demanar als empresaris que facin "economia productiva".

Les caixes, segons La Caixa

Per part seva, el director general de La Caixa, Joan Maria Nin, va afirmar que el nou panorama de caixes que s'està creant a Catalunya després de les fusions "és molt positiu". "El nou mapa està molt ben dibuixat, la idea és bona i la clau rau en l'execució d'aquesta idea", va dir Nin, que també va mostrar la seva "plena confiança" als directius de les caixes que s'estan fusionant per portar a bon port el projecte. "Tinc plena confiança que qui ho està executant ho farà molt bé", va afirmar Nin a la sortida de la Jornada de s'Agaró, on va exercir de moderador d'una taula rodona sobre la recuperació de la crisi per sectors.

Nin va explicar que en el procés de fusions de caixes "s'ha passat del diagnòstic a la decisió i ara s'ha de passar de la decisió a l'execució". No obstant això, es va mostrar confiat que el projecte de fusions arribarà a bon port.