La direcció de Guitart Hotels de Lloret de Mar deixarà a l'atur durant un mes el 80% dels gairebé cent treballadors de la plantilla, segons van explicar fonts sindicals.

Malgrat que l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal encara no s'ha presentat oficialment, l'assemblea de treballadors de l'hotel ja ho ha acceptat per unanimitat.

Segons l'acord al qual haurien arribat l'empresa i el comitè d'empresa, del gairebé centenar de treballadors que estan en plantilla durant tot l'any, uns 80 aniran a l'atur entre el 13 de gener i l'11 de febrer.

Segons aquest expedient, només seguiran treballant aquells treballadors dedicats al manteniment, ja que l'empresa té previst dur a terme petites obres de reforma a l'hotel.

El secretari d'organització d'Hostaleria de la UGT, Antonio Cerro, va explicar en declaracions a Ràdio Girona, que l'assemblea de treballadors ha acceptat per unanimitat la proposta de l'empresa i que confia que després de passar el mes d'atur s'hauran acabat els problemes. "La veritat és que, en realitat, els treballadors han entès la necessitat que té l'hotel, però sobretot el complex de Central Park de fer obres, i en aquest cas com que el que afecta els treballadors no passa d'un mes, s'ha entès fàcilment la proposta de l'empresa per acollir-se a un expedient de suspensió de contractes", va indicar el sindicalista.

Reunió a Bellsolà

Representants de Bellsolà, el comitè i Treball van mantenir ahir una trobada amb relació a l'ERO temporal sobre 220 treballadors que vol presentar l'empresa. A la trobada no hi va haver avenços significatius en la negociació.