Avui entra en vigor la llei de mesures de foment i agilitació processal del lloguer i eficiència energètica dels edificis, en la qual s'inclou l'anomenat "desnonament exprés", per millorar la seguretat jurídica dels propietaris d'habitatges de lloguer "sense menyscabament dels drets dels llogaters de bona fe", va informar el Ministeri d'Habitatge.

Segons destaca Habitatge, el fonament de la nova llei radica en la necessitat d'impulsar un ampli mercat del lloguer, i argumenta que "l'existència d'un gran nombre d'habitatges desocupats és contradictori i inacceptable ateses les necessitats d'una part important de la població".

La norma modifica la llei d'arrendaments urbans i la llei d'enjudiciament civil per impulsar el desenvolupament del mercat del lloguer, i la llei de propietat horitzontal, per facilitar accions que millorin l'eficiència energètica. Entre d'altres, la nova norma amplia els supòsits en els quals no procedeix la pròrroga obligatòria del contracte de lloguer. Així, al supòsit en el qual el propietari necessiti ocupar l'habitatge per a ús propi s'afegeix ara la possibilitat que la requereixi per als seus fills, els seus pares i la seva parella en el cas de sentència judicial ferma de divorci o nul·litat matrimonial.