L'Institut Català d'Energia (ICAEN) ha decidit augmentar en 1,65 milions d'euros la dotació pressupostària del pla "Renova't de Finestres", després que l'elevat volum de sol·licituds rebudes hagi exhaurit en dues setmanes la partida inicial, de 3,3 milions d'euros. El pla, que té com a objectiu fomentar l'estalvi i l'eficiència energètica a les llars, subvenciona la substitució i la millora de les obertures (com ara finestres, portes, o lluernes) per altres amb una major capacitat d'aïllament tèrmic.

Durant la tramitació d'aquest augment del 50% del pressupost inicial, les sol·licituds d'ajuts que es rebin es registraran en una llista d'espera, i tan bon punt s'aprovi l'ampliació es resoldran les peticions respectant rigorosament la seva data d'entrada a l'ICAEN. Aquesta llista d'espera, a més, també servirà per reassignar els recursos provinents d'aquelles sol·licituds que s'hagin concedit, però que finalment no es formalitzin al no dur-se a terme les actuacions previstes.

Fins dimecres passat s'havien rebut al voltant de 2.300 sol·licituds, amb un import mitjà per petició de 1.517 euros i una substitució mitjana de 21,27 metres quadrats de tancaments.

Segons l'Institut Català de l'Energia, la intenció del pla és produir n estalvis mínims del 20% en el consum d'energia pel que fa a la climatització. En el cas dels habitatges particulars, se subvencionaran fins a 4.000 euros per beneficiari (fins a 3.000 euros per a obertures renovades i fins a 1.000 euros per protecció solar instal·lada).