Empresaris de Catalunya i el País Valencià van assenyalar ahir en una trobada al Cercle d'Economia l'oportunitat que representa la presidència de torn de la Unió Europea per part del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per reclamar que el corredor ferroviari de l'anomenat "arc Mediterrani" passi a ser un projecte prioritari de la Comissió Europea.

"Voldria insistir en la necessitat de fer un discurs unitari a Madrid i a Brussel·les davant les reticències de l'Estat a l'hora de transferir la gestió de les infraestructures que considera estratègiques", va declarar Lluís Recoder, alcalde de Sant Cugat del Vallès, durant l'acte.

Reclamar la unitat

En el marc de la quarta trobada entre l'Associació Valenciana d'Empresaris i el Cercle d'Economia, sota el títol "L'espai públic com a element de relació i de promoció econòmica. Reptes i oportunitats per a tres ciutats de l'eix València-Barcelona-Lió", representants polítics, empresarials i del món acadèmic de Catalunya i el País Valencià van reclamar unitat entre els dirigents d'ambdós territoris per exigir la connexió ferroviària per a mercaderies entre el sud peninsular i l'arc mediterrani cap al centre i el nord d'Europa.

"Voldria insistir en la necessitat de fer un discurs unitari a Madrid i a Brussel·les. Ja coneixem les reticències de l'Estat a l'hora de transferir la gestió de els infraestructures que considera estratègiques, però potser això està canviant lentament pel que fa als ports, als ferrocarrils o fins i tot als aeroports, tot i que encara és insuficient", va indicar Recoder durant el debat, que va tenir lloc ahir al migdia.