Les diferències entre Foment del Treball i Pimec van frustrar fa uns mesos per segona vegada el projecte d'unitat patronal a Catalunya i també a nivell territorial. A Girona. lluny de les tensions d'anys enrere, l'empresariat ha seguit treballant de forma conjunta, i ahir van anunciar la creació d'un "Fòrum Patronal". Sense documents ni signatures, els presidents de FOEG i Pimec Girona van anunciar ahir el compromís d'unificar estratègies i objectius per acabar treballant de forma unitària.

"Som conscients que sumant esforços multipliquem els resultats i en aquests moments les dificultats són molt grosses"", assenyalava aquest dijous el president de FOEG, Jordi Comas. Per la seva banda, el president de Pimec, Iñaqui Frade, va celebrar haver superat "les diferències" entre les dues patronals i va assenyalar que volen ser un "exemple" del que hauria de fer l'empresariat a nivell català i estatal.

El Fòrum Patronal s'articularà a partir de reunions periòdiques en les que intervindran els dos presidents i, probablement, tres membres més de cada una de les patronals.

Entre els seus objectus prioritaris hi haurà treballar per resoldre els problemes de finançament de les empreses de la demarcació, així com millorar la formació, posant especial èmfasi en les necessitats de la FP a Girona.

Així mateix, impulsaran dinars empresarials en els que potaran empresaris reconeguts, el primer dels quals se celebrarà el mes de març i tindrà Ferran Soriano (Spanair) com a protagonista.