A partir de demà i fins al 23 de juny els contribuents poden sol·licitar l'esborrany de la declaració de la renda corresponent a l'exercici 2009. La petició de l'esborrany de declaració podrà fer-se en persona en qualsevol delegació de l'Agència Tributària, comunicant les dades identificatives i aportant el DNI o el nombre D'Identificació d'Estrangers (NIE). També es pot demanar per telèfon o per mitjans telemàtics (www.agenciatributaria.gob.es).

A més, es podrà sol·licitar l'esborrany a les oficines de les administracions tributàries de les comunitats autònomes que hagin subscrit amb l'Agència Tributària estatal un conveni de col·laboració per a la implantació del sistema de finestreta única tributària.

Poden demanar l'esborrany els contribuents les rendes dels quals procedeixin exclusivament de rendiments del treball; rendiments del capital mobiliari subjectes a retenció o a ingrés a compte, així com els derivats de Lletres del Tresor; imputació de rendes immobiliàries sempre que procedeixin, com a màxim, de dos immobles; i guanys patrimonials sotmesos a retenció o ingrés a compte, així com les subvencions per a l'adquisició d'habitatge habitual.

No cal que demanin l'esborrany els contribuents que ja haguessin efectuat la corresponent sol·licitud d'esborrany en la declaració de l'IRPF corresponent a l'exercici 2008, ni els contribuents que van confirmar l'esborrany per l'esmentat impost corresponent a l'exercici 2008.

Per altra banda, la confirmació o subscripció de l'esborrany remès per l'Agència Tributària podrà efectuar-se, qualsevol quin sigui el seu resultat -a ingressar, a tornar o negatiu-, o la via utilitzada per a la seva confirmació o subscripció, a partir del dia 5 d'abril i fins al dia 30 de juny.

No obstant això, suposat que el resultat de l'esborrany de declaració tingui una quantitat a ingressar i el seu pagament es domiciliï, la seva confirmació o subscripció no podrà realitzar-se amb posterioritat al 25 de juny.

Així mateix, el termini de presentació de la declaració de la renda, qualsevol quin sigui el seu resultat final, serà el període comprès entre els dies 3 de maig i 30 de juny.