El president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha presentat avui un Pla d'Acció per impulsar el vehicle elèctric a Espanya, dotat amb un pressupost de 590 milions d'euros per als pròxims dos anys, i consistent en quinze mesures, en els camps de foment de la demanda, industrialització i R+D+I, desenvolupament d'infraestructures de recàrrega i promoció.

Zapatero ha detallat que el pla inclourà subvencions de fins a 6.000 euros per a l'adquisició de vehicles elèctrics i que fixa com a objectiu arribar a unes vendes d'aquest tipus d'automòbils de 20.000 unitats el 2011 i de 50.000 unitats el 2012, corresponents en la seva majoria a flotes d'empreses i serveis.

El cap de l'Executiu ha subratllat que el desenvolupament del cotxe elèctric representa una oportunitat "que no es pot deixar passar". "Projectes com aquest generen confiança i promouen la innovació en un país que té capacitat suficient per competir en el món i tornar a la via de la recuperació econòmica que tots desitgem", ha manifestat.