Tot i que el mes passat el sector industrial gironí va crear ocupació després de molts mesos, la crisi encara afecta moltes empreses, que recorren als expedients temporals per fer front a les dificultats. Les últimes a recórrer a aquesta solució -que evita els acomiadaments- són Càrnies Vilaró, de Sils, i Optimus, de Girona. La primera aplicarà un expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal a la totalitat dels 255 empleats gironins, mentre que el fabricant d'equips de so reduirà la jornada a 143 dels seus 148 treballadors.

A mitjan del març, Vilaró va presentar un concurs de creditors al jutjat mercantil de Girona amb un actiu de 124 milions d'euros i un passiu de 99 milions. La direcció va lliurar la setmana passada al Departament de Treball l'Expedient de Regulació d'Ocupació, amb el qual preveu suspendre temporalment el contracte al total de la plantilla de Sils -també aplica un ERO a la planta de Mollerussa- per un període màxim de quatre mesos i dins d'un termini d'un any. D'aquesta forma, l'activitat a la planta no cessarà, però hi haurà menys personal treballant i, mentre duri el període de suspensió, els empleats cobraran l'atur.

La companyia ha informat que el seu principal problema no és que hagi disminuït la feina, sinó que els resulta impossible mantenir el mateix ritme d'activitat sense el suport que rebien dels bancs fins fa unes quantes setmanes.

De la seva banda, Ràdio Girona va avançar ahir que la disminució del volum de comandes a Optimus ha motivat un ERO per a 143 dels seus 148 treballadors. La intenció del fabricant d'equips de so i megafonia fundat l'any 1933 a Girona, és no acomiadar ningú, sinó retallar la jornada per fer front a caiguda del volum de feina.