Sis empreses catalanes fabricants i proveïdores del sector de les dues rodes liderades pel fabricant gironí Rieju s'han aliat per desenvolupar una motocicleta urbana elèctrica, un projecte amb el suport de la Generalitat que aportarà 800.000 euros en ajudes a través de l'agència ACC1Ó.

El projecte Mobilitat Individual Urbana Sostenible (Mius) persegueix la creació d'una motocicleta urbana sostenible, que uneixi emissions zero amb fiabilitat i mínimes necessitats de manteniment. El cost total del projecte superarà els dos milions d'euros.

Les sis empreses catalanes involucrades en aquest desenvolupament són el fabricant de motocicletes gironí Rieju, l'enginyeria especialitzada en el disseny de vehicles de dues rodes Arianetech, i els fabricants de components JJuan, Guilera, Beon Automotive i Advanced Frame Technology.

Tots ells van formalitzar ahir el conveni de col·laboració, pel qual aportaran la seva experiència i capacitat d'innovació tecnològica. El Govern ha destacat que la iniciativa potenciarà la competitivitat del sector i la seva transformació des dels eixos de la investigació i la innovació.

Els 800.000 euros que Acc1Ó aportarà al projecte procedeixen de la línia d'ajudes per a nuclis cooperatius d'alta tecnologia en R+D cofinançada pels fons europeus Feder.

Punts de recarrega

La presentació del projecte Mius arribava l'endemà que es fés públic el Mobec Point. Es tracta de la primera estació multiusuari de recàrrega elèctrica per a motos, el propòsit de la qual és la implantació d'una xarxa d'estacions de càrrega intel·ligents que consolidi i augmenti el parc de vehicles elèctrics de dues rodes.

El projecte, desenvolupat a Barcelona, està signat per un grup d'emprenedors catalans que ja han iniciat converses amb diverses institucions i comercialitzadores energètiques per a la seva instal·lació en diferents localitats de Catalunya.

Mobec Point, acrònim en anglès de punt de mobilitat elèctrica, és la primera solució realment efectiva i útil, asseguren els seus autors, per a la recàrrega de motos elèctriques. Es tracta d'una estació, de senzilla instal·lació, màxima seguretat i reduïdes dimensions, pensada exclusivament per a la recàrrega simultània de fins a 25 vehicles elèctrics de dues rodes.