La companyia de supermercats Mercadona ha tancat l'exercici 2009 amb un volum de compres a Girona que arriba als 243 milions d'euros. L'empresa de distribució manté una estreta relació amb dues empreses gironines que fabriquen en exclusiva per a Mercadona: Font Agudes, d'Arbúcies; i Embotits Monter, de Sant Jaume de Llierca. Aquests dos interproveïdors (que és com la companyia anomena als fabricants de les marques Hacendado, Bosque Verde, Deliplus i Compy) fan arribar els seus productes a tot Espanya mitjançant els 1.264 punts de venda que té Mercadona. En aquest sentit, l'any 2009, Font Agudes va comercialitzar 180 milions de litres d'aigua mineral, mentre que Embotits Monter va sumar una producció de més de 12 milions de quilos d'embotits curats.

El creixement de Mercadona a Catalunya ha propiciat que aquests dos interproveïdors de la companyia segueixin executant inversions. Concretament, l'any 2009, la inversió conjunta de Font Agudes i Embotits Monter va arribar als 4 milions d'euros, i van crear 60 llocs de treball.

20 supermercats a Girona

Mercadona ha finalitzat l'any 2009 amb un total de 146 botigues repartides en les quatre províncies catalanes, cinc més que el 2008. Aquest creixement ha permès crear 125 llocs de treball a Catalunya, on la plantilla de la companyia ja arriba a les 8.355 persones, totes amb contracte fix.

A les comarques gironines, la companyia de distribució compta amb 20 supermercats i una plantilla de 830 persones, després de crear 30 llocs de treball durant l'últim exercici.