El president de Gas Natural-Unión Fenosa, Salvador Gabarró, va reiterar que està "preocupat" pel sector elèctric espanyol i va considerar que ha arribat el moment de fer plantejaments clars, sense demagògies ni utopies, per aconseguir fer números i tenir un mix energètic sostenible, tant econòmicament com mediambientalment.

"Cal pagar l'electricitat al seu cost real", va insistir, després de constatar que el mercat elèctric necessitarà d'actuacions "poc agraïdes", en al·lusió al Ministeri d'Indústria. En la roda de premsa prèvia a la junta general ordinària d'accionistes celebrada a Barcelona, Gabarró va afirmar només començar que cal actuar sobre el mercat, amb valentia, encara que resulti poc agraït.

"És imprescindible si volem tenir una energia elèctrica competitiva per a les nostres empreses". Segons la seva opinió, "malament anem si mostrem preus per sota del real" i, sobre la quantia que haguria pagar-se per l'energia elèctrica, va parlar d'un augment de més del 20%. "Sigui el que sigui és la veritat; la resta és enganyar". Segons el seu parer, no pot concebre's un dèficit de tarifa que arribi als 20.000 milions, amb 4.038 milions el 2009.