Caixa Girona ha reforçat l'equip directiu per fer front a la seva nova etapa un cop rebutjada la seva fusió amb les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu. Pocs dies després de traslladar el seu Pla de Negoci al Banc d'Espanya i de presentar el seu pla comercial, el consell d'administració de l'entitat va conèixer ahir el nomenament de tres nous sotsdirectors generals: Jaume Viladecans, Josep Lluís Orts i Xavier Plana. Es tracta d'executius que ja tenien tasques de responsabilitat a Caixa Girona i que ara guanyen protagonisme en el que serà una divisió més horitzontal de l'organigrama.

Bona part del consell d'administració d'ahir es va destinar a explicar la restructuració directiva, que arriba pocs dies després que la direcció de Caixa Girona prescindís del director de control, Joaquim Saurina, per falta de confiança.

Els tres nous sotsdirectors generals se sumen als que actualment ja estan exercint: Miquel Sanglas com a sotsdirector general comercial i Josep Recio en qualitat de sotsdirector general d'Operacions i Control.

Segons va informar ahir Caixa Girona, Jaume Viladecans esdevindrà sostdirector general financer, que abraça l'àrea financera, planificació estratègica i assegurances de l'entitat. Economista i membre de l'Institut d'Analistes Financers, Viladecans va entrar a Caixa Girona l'any 1973 i ha desenvolupat la seva trajectòria professional en diferents àmbits de l'entitat. En els catorze darrers anys i fins ara ha exercit com a director financer de Caixa Girona.

Com a sotsdirector general de risc de crèdit s'ha nomenat Josep Lluís Orts, que dirigirà els departaments d'anàlisi de risc, administració de risc, seguiment, precontenciós i recuperacions. Diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat de Vic, va treballar durant 15 anys a Caja Madrid desenvolupant tasques de director de risc en diverses comunitats autònomes. S'incorporà a Caixa Girona el juliol de 2007 com a director de l'àrea de risc creditici de l'entitat.

Per la seva banda, Xavier Plana ha estat nomenat sotsdirector general de desenvolupament del negoci i estarà al capdavant dels departaments de màrqueting, planificació i anàlisi comercial, recursos humans, organització i tecnologia. Llicenciat en Ciències Econòmiques i actuari d'assegurances, ha realitzat diverses col·laboracions docents tant a la Universitat de Girona com a la Universitat de Barcelona i ha ocupar diversos càrrecs de responsabilitat en caixes catalanes. Després d'exercir com a director de màrqueting a Caser, a Madrid, l'any 2005 ingressà a Caixa Girona com a director de desenvolupament de negoci, lloc que ha ocupat fins a l'actualitat.

A banda dels canvi a l'organigrama, el Consell d'Administració ha tractat altres qüestions. Jordi Blanch, director general de Caixa Girona, va fer un balanç de les jornades de treball que s'han dut a terme recentment per donar a conèixer el nou pla comercial als directors d'oficines.

Aquesta estratègia preveu un impuls al crèdit per a petites i mitjanes empreses, en línia amb els creixements enregistrats en els darrers anys, així com una presència més elevada en banca privada i banca personal.