La majoria d'indicadors econòmics de les comarques gironines segueixen en negatiu, però ho són menys que ara fa un any. Així ho assenyala l'informe de conjuntura de la Cambra de Girona corresponent al primer trimestre, que també destaca el creixement de les exportacions (+7%) i de les pernoctacions i viatgers en hotels (+29%).

El president de la Cambra, Domènec Espadalé, ho va explicar en el transcurs de l'últim ple de l'actual mandat. Dimarts de la setmana vinent, més de 50.000 empreses de la demarcació de la Cambra estan cridades a les urnes per elegir 40 membres del ple.

Es preveu una escassa participació, ja que només en dues cadires -corresponents a comerç al detall alimentari, i una a mediació financera- hi ha més candidats que llocs a cobrir. La resta, van ser consesuats pels gremis corresponents amb acord de les patronals. No serà, però fins el 17 de juny quan s'elegirà el president i el seu comitè executiu. De moment, només Domènec Espadalé ha manifestat la seva intenció d'optar al càrrec. Ahir, ja va avançar que si surt reelegit, el futur comitè executiu tindrà un caràcter marcadament continuista.

Superàvit pressupostari

El ple de la Cambra també va aprovar ahir la liquidació del pressupost de 2009, en el que destaca un increment d'ingressos un 26% superior a les previsions. D'aquesta manera, la Cambra disposarà de 141.000 euros que destinarà a un fons de reserva per fer accions de promoció exterior en els propers dos anys.