La jornada electoral a les cambres de comerç gironines va transcórrer sota el guió previst. La major part de candidats a ocupar una cadira en el ple de les corporacions els propers quatre anys ja tenia l'elecció assegurada, en no tenir competència. A més, només han anunciat la intenció de ser presidents els actuals mandataris: Domènec Espalé (Cambra de Girona), Xavier Ribera (Palamós) i Joan Puig (Sant Feliu de Guíxols). Això va provocar una participació del voltant de l'1%. Només uns 700 electors dels 70. 049 del cens va ?exercir ahir el seu dret a vot. Les empreses dels tres presidents actuals van estar entre les elegides, de manera que fan un pas més cap a la reelecció, que es dedidirà el juny.

A la Cambra de Girona, amb 54.694 empreses al cens, es van emtre 487 vots vàlids. Divuit de les empreses elegides ahir no formaven part de l'anterior Ple de la Cambra i les 21 restants ostentaven el càrrec en l'etapa anterior. Unes i altres han vingut avalades pels seus gremis corresponents, mitjançant acord de les juntes respectives. Segons la Cambra, això "demostra que els candidats elegits disposen a més dels vots directes exercits, els indirectes de les empreses agremiades del seu sector". La corporació gironina "considera també que la disminució en el nombre de vots en relació amb les eleccions anteriors, celebrades l'any 2006 -van votar-ne més de 4.0000- demostra la confiança dipositada pel món empresarial en l'actual directiva i en la conciliació i bona avinença exercida per les patronals a Girona, un model al qual la Cambra dóna i que mereix ser exportat a altres àmbits superiors".

A la Cambra de Sant Feliu de Guíxols van participar 214 electors dels 7.852 censats. Només en tres categories -Construcció; Hotels; Bars i Restaurants- hi havia més candidats que places a ocupar, per la qual cosa els resultats no van aportar cap sorpresa.

Menys soprenents van ser els resultats de les eleccions a Palamós, on totes les places a ocupar al ple estaven consensuades pèviament. Es van comptabilitzar un total de 138 vots procedents de 76 electors dels 7.503 del cens. Només 8 empresaris van votar presencialment. i 68 ho van fer correu.