La patronal gironina del transport per carretera, Asetrans, ha portat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya les restriccions que Trànsit imposa a la circulació de vehicles pesants de mercaderies per l'autopista i la N-II determinats dies de l'any.

Asetrans no veu justificades aquestes restriccions i demana a l'administració que estableixi un marc clar que fixi els requisits tècnics, de seguretat vial i de congestió que han de permetre restringir la llibertat de circulació i la llibertat de treball.

Multes de 450 euros

Divendres passat, trams gironins de la N-II i de l'autopista AP-7 van tenir restringit el trànsit de camions. Els que se saltaven la restricció i van ser enxampats pels Mossos d'Esquadra s'enfronten ara a una multa de 450 euros.

Asetrans fa anys que lluita per negociar a la baixa les restriccions que imposa la Generalitat a la circulació, especialment durant els mesos d'estiu. Els transportistes entenen que perjudiquen greument el funcionament de les cadenes logístiques, que creen dificultats a la mobilitat pel corredor mediterrani, i fins i tot arriben a dificultar el subministrament de determinats productes a la costa en plena temporada turística.