El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va assegurar ahir que és urgent "desencallar i acabar amb la vergonya de l'A2" entre Tordera i França que no es pot demorar més. Per Nadal aquesta és una de les obres que no es poden ajornar i que no s'han de veure afectades per la retallada inversora del Ministeri de Foment.

En una entrevista a RAC1, Nadal també va opinar que "de cap manera" hi pot haver alentiment en l'arribada del TAV a França a través de Catalunya, ja que es tracta d'una infraestructura que hauria d'estar en marxa des de fa temps. "Vull pensar que no tocaran el nostre TAV i sí d'altres; igual que a Catalunya hi haurà retards en altres obres de carreteres que sí es portaran a terme en altres llocs", va reflexionar. Una de les obres que sí pot patir retards és l'estació del TAV a la Sagrera.

El titular d'Obres Públiques del Govern va explicar que el ministre de Foment, José Blanco, li va trucar per telèfon abans d'anunciar la retallada i van acordar seure per repassar cas per cas l'afectació d'aquesta mesura en les obres en marxa a Catalunya.

Corredor mediterrani

De la seva banda, el secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures del Ministeri, Victor Morlán, va confiar que el corredor ferroviari del Mediterrani, amb inici a ?Algesires (Cadis), rebi el suport de la Unió Europea en la Conferència de Saragossa. A més, va explicar que Espanya va defensar davant ?Europa "de totes les maneres possibles" que el corredor des d'Algesires fins a la frontera francesa i la resta ?d'Europa ha de ser prioritari com "un eix de mercaderies molt important"

"Esperem que totes les gestions i suports donin com a fruit que sigui contemplat com un dels eixos prioritaris", va indicar Morlán després que la senadora del Partit Popular, Patricia Navarro, acusés al seu departament de ser "poc ambiciós" amb el Corredor Mediterrani.