La Caixa ha confirmat avui "converses" amb Caixa Girona sobre "un possible procés de fusió" entre les dues entitats financeres, ha informat en un comunicat.

L'entitat presidida per Isidre Fainé ha assenyalat que aquest procés "està pendent de diverses reunions i subjecte a l'aprovació dels òrgans de govern de les dues entitats".

Aquest anunci es produeix minuts després que el conseller d'Economia i Finances de la Generalitat, Antoni Castells, avancés avui que les tres caixes d'estalvis catalanes que van quedar fora de processos de fusió (Caixa Penedès, Laietana i Girona) tenen "processos molt avançats" per tancar integracions, que se sabran de manera "immediata" en els pròxims dies.

Des que Caixa Girona es va despenjar de la fusió d''Unnim', la Generalitat va deixar clar que seguiria molt de prop la seva evolució i li va exigir mesures per garantir la seva viabilitat i supervivència. Després de la confirmació de converses amb La Caixa per a una integració, fonts del Govern han assenyalat a Europa Press que és un procés que veuen "bé".

Avui en les XXVI Jornades del Cercle d'Economia a Sitges, alguns membres del Govern comentaven que les caixes petites que seguien en solitari a Catalunya s'han vist abocades a participar en algun procés, gairebé obligades per la situació econòmica de les últimes setmanes.

Han descartat que l'operació entre La Caixa i Caixa Girona es pugui interpretar com una mesura d'intervenció, sinó més aviat com una possibilitat per sumar forces d'aquí a Catalunya.

La més gran de les tres caixes, Caixa Penedès, està negociant la seva integració mitjançant un SIP amb CajaMurcia, CajaGranada i Sa Nostra, però fonts de l'entitat han assenyalat que avui no es tancarà cap acord, i tampoc durant el cap de setmana. Apunten la setmana que ve o la següent.

Caixa Laietana va anunciar aquesta setmana que preveu tancar un procés d'integració de manera "imminent", segons han explicat a Europa Press fonts de l'entitat, que està acabant de decidir-se entre aquesta setmana o la pròxima com a màxim.

Caixa Girona, que va anunciar la seva voluntat de continuar en solitari després de desmarcar-se de la fusió amb Caixa Sabadell, Terrassa i Manlleu, ha rebut des d'aleshores advertències de la Generalitat i el Banc d'Espanya sobre el risc d'aquesta decisió.