Girona ha estat tradicionalment la demarcació en la qual les empreses menys utilitzen els serveis públics d'ocupació a l'hora de cobrir vacants. Les coses, però, semblen haver canviat, ja sigui perquè el mercat laboral ha experimentat una millora o perquè les empreses hi confien més.

Segons les últimes dades, les Oficines de Treball de la Generalitat (OTG) gestionaven el mes de juny un total de 1.374 ofertes laborals a les comarques gironines. Això suposa un creixement del 126,36% respecte a les ofertes del maig i del 231,88% respecte a les del juny de l'any passat. Segons la sèrie històrica del Departament de Treball, es tracta del rècord absolut mensual en dos anys i mig.

Tot i que aquesta evolució positiva es repeteix a la majoria de demarcacions catalanes, la mitjana mensual d'ofertes dels últims dotze mesos a Girona és l'única que creix, tot i que un escàs 0,35%.

Serveis i contracte eventual

El sector serveis concentra el 96% de les ofertes laborals que hi ha disponibles a les comarques de Girona, amb un total de 1.317 vacants. A continuació se situa el sector de la construcció, amb 44 ofertes, la indústria (11) i l'agricultura (1).

La d'empleats administratius (310 ofertes) és el gran grup d'ocupació més demandat, seguida dels treballadors no qualificats (287) i els tècnics i professionals de suport (194).

Per nivell professional, la categoria d'ajudants, auxiliars i especialistes (510 ofertes) és la majoritària, seguida de la d'oficial de primera (236), la de tècnics (236) i la de peons no qualificats (235). Aquesta categoria va molt lligda amb el nivell de formació requerida per les companyies. Així, la meitat de les ofertes no específicia el nivell formatiu, mentre que el 37% exigeix estudis secundaris, un 8% estudies primaris, i un 6% postsecundaris.

La meitat de les empreses que acudeix als serveis públics d'ocupació té menys de 50 treballadors. Això sí, la gran majoria d'ofertes, fins a un total de 1.203, ofereixen contractes d'entre 3 i 6 mesos de furació. De fet, només 11 de les prop de 1.400 ofertes laborals a Girona eren de contractació indefinida. D'altra banda, cal destacar que una quarta part de les ofertes exigeix que el treballador a contractar tingui entre 30 i 44 anys. Això no obstant, la gran majoria no especifica edat mínima o màxima en les seves ofertes de treball.

Cau l'ús de "Feina Activa"

Fa uns mesos, del Departament de Treball va posar en marxa el portal d'Internet Feina Activa, amb l'objectiu d'agilitzar la recerca de feina i facilitar a empreses i treballadors un sistema d'intermediació en línia.

Segons el Departament de Treball, l'us d'aquest portal a Girona ha baixat en els darrers mesos. Mentre que el mes d'abril es comptabilitzaven 225 ofertes, al maig n'hi havia 87, i al juny va baixar fins a 78. Des de principis d'any, aquest portal ha registrat un total de 717 ofertes d'empreses.