CCOO i UGT van presentar ahir en el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (AVENC) la convocatòria de vaga general prevista per al 29 de setembre, tal com van acordar amb les organitzacions empresarials per evitar conflictes laborals que es derivin de la vaga, segons van anunciar en roda de premsa quan es disposaven a presentar la documentació.

Les dues organitzacions sindicals, representades pels seus secretaris d'organització, Antonio del Campo (CCOO) i José Javier Cubillo, (UGT), donaran al Govern un termini de 72 hores per "fer enrere la reforma laboral" abans de tornar a reunir-se i celebrar un acte de conciliació a la seu de l'AVENC. L'esmentat acte precedirà al registre oficial de la convocatòria de vaga el pròxim dia 7 de setembre al ministeri de Treball.

Tant CCOO com UGT segueixen rebutjant "de ple" la reforma laboral, així com les mesures d'ajust econòmic portades a terme pel Govern i que portaran aconsegueixo, segons les dues organitzacions, "una reducció de la despesa pública, una retallada salarial als empleats públics, una congelació de les pensions i una reducció d'ajudes a les famílies".

Segons va manifestar Cubillo, malgrat passar per l'AVENC, no tenen "esperances" que el Govern "faci marxa endarrere" en la reforma laboral.