El president de Telefónica Espanya, Guillermo Ansaldo, va anunciar que la companyia ampliarà a tots els clients que tinguin contractat ADSL amb velocitats de 6 megues fins als 10 megues de manera gratuïta abans que finalitzi el 2011. El directiu va explicar que aquest procés s'estendrà fins a la segona meitat de l'any vinent.

D'altra banda i amb la finalitat de tancar el debat sobre les especulacions que diuen que la companyia té previst finalitzar amb les tarifes planes, el directiu va recordar que a Espanya «no existeixen tarifes planes il·limitades» en el mòbil, al contrari del que passa en altres països com ara Alemanya, el Regne Unit o els Estats Units.

No obstant això, Ansaldo va aclarir que a «curt termini» mantindran la seva estructura de tarifes planes en el mòbil i que a la xarxa mòbil no existeixen en aquests moments problemes de capacitat.

En aquest sentit, el secretari d'Estat de Telecomunicacions, Bernardo Lorenzo, va afirmar que la millor solució contra la saturació de les xarxes és invertir, encara que va puntualitzar que a Espanya encara no hi ha problemes de congestió.