Els Plans Extraordinaris d'Ocupació Local (PEOL) impulsats pel Departament de Treball han permès contractar durant sis mesos 1.184 persones a Girona, segons va informar la consellera Mar Serna. Es tracta, sobretot, de persones afectades per atur de llarga durada i amb les prestacions esgotades o a punt d'esgotar-se.

D'aquesta iniciativa, que combina activitats de formació i de treball per a persones en atur a les quals ja se'ls ha acabat la prestació, s'han beneficiat 78 entitats locals per desenvolupar 255 projectes, amb un import de 8.550.000 euros, atorgats per la Generalitat de Catalunya.

Els plans estan relacionats amb sectors tan tradicionals com emergents, entre els quals figuren les energies renovables i estalvi d'eficiència energètica, la rehabilitació d'habitatges, edificis i equipaments de titularitat o ús públic i les tecnologies de la informació i la comunicació.

Aquestes 1.184 persones treballaran fins a mitjan gener sense posterior garantia de continuïtat, segons que va reconèixer la consellera. "En el marc del finançament de les administracions públiques i les dificultats per la reducció d'ingressos, algú pot tenir alguna possibilitat de ser incorporat per la mateixa entitat local, però crec que aquest no és l'objectiu, sinó el d'haver-los donat nous instruments perquè tinguin més oportunitats de trobar feina i també de crear una pròpia empresa o cooperativa", va indicar la consellera.