El sindicat UGT de Catalunya ha denunciat que el 88,64% dels autònoms catalans no podrà beneficiar-se de l'anomenada "atur per a autònoms" aprovat pel Govern perquè no estan coberts per la prestació d'accident de treball i malaltia.

Segons un comunicat de l'organització sindical, els autònoms que vulguin accedir a la prestació per cessament d'activitat hauran de tenir cobertes aquestes matèries. Només l'11,36% dels autònoms té dret a la prestació d'accident de treball i malaltia a Catalunya, una de les comunitats autònomes amb un percentatge més baix. UGT demana a la Generalitat que iniciï una campanya d'informació sobre protecció de riscos laborals i prestacions entre els treballadors autònoms catalans.

Crítiques a la vaga

D'altra banda, el president de la Federació Nacional d'Associacions de Treballadors Autònoms, Lorenzo Amor, va qualificar d'"inoportuna" la convocatòria de vaga general del pròxim 29 de setembre, i va assegurar que la UGT s'està fent un "flac favor" mostrant a un emprenedor com un "dèspota i un explotador". "Ni ens sumem ni recolzem una vaga que no ens afecta, perquè no sabem ni contra qui es convoca. Demanem que hagi respecte per als que vulguin exercitar el seu dret democràtic al treball" va dir Amor.