Les propostes extravagants del president de Ryanair, Michael O'Leary, per reduir costos de l'aerolínia no agraden als seus empleats. En resposta a la idea d'O'Leary d'eliminar els copilots, un pilot encarregat de la instrucció del personal de Ryanair ha escrit una irònica carta al diari britànic Financial Times en què proposa substituir O'Leary per un auxiliar de vol en pràctiques, que normalment cobra "uns 13.200 euros nets a l'any". El pilot, Morgan Fischer, diu que el canvi "beneficiaria" Ryanair, que podria "estalviar milions d'euros en salari, prestacions i accions" i, a diferència del que passaria amb els copilots, no necessitaria permís de les autoritats d'aviació per desfer-se d'O'Leary.

O'Leary, que ahir era a Roma, va proposar que, davant les escasses funcions que tenen els copilots, que "donin un cop de mà" al personal de cabina.

l juliol de l'any passat Ryanair llançava un dels seus globus sonda en anunciar que es plantejava vendre bitllets per volar dret. El somni de l'aerolínia de baix cost de moment no es complirà, però neix un projecte que s'hi acosta. L'empresa italiana Avioninteriors acaba de presentar en una fira dels EUA el seient d'avió més estret del món. En forma de sella de cavall, el seient obliga el passatger a estar més incorporat que de costum. Amb aquesta fórmula, l'espai entre files passa dels 80 centímetres que avui trobem en la classe turista més estreta, a només 58 centímetres.

Segons informava USA Today, algunes aerolínies ja han preguntat pel nou producte i, si s'arriba a concretar aquest interés, Avioninteriors demanarà que se certifiqui el nou seient a les autoritats dels EUA i la Unió Europea.

Less Dorr, portaveu de l'autoritat aeronaútica nord-americana en ser preguntat per SkyRider, va assegurar que "no és impossible, però és difícil concebre un seient a peu dret que compleixi amb tots els requisits de l'Administració Federal d'Aviació i sigui rendible".

El fabricant italià va replicar que, en cap cas es pot parlar d'anar dret, ja que tot i l'escassa distància entre files, "és un seient".