El president de Caixa Girona, Manel Serra, ha declarat que l'entitat financera no s'ha plantejat retirar el títol de president d'honor a Arcadi Calzada. El Departament d'Economia i Finances va investigar aquest estiu l'entitat per irregularitats en la Fundació Caixa Girona durant el mandat de Calzada. L'expresident de l'entitat gaudeix actualment del títol de president d'honor de l'entitat, un títol que li va atorgar el Consell d'Administració de l'entitat i que ningú més ostenta en l'actualitat. Serra no s'ha volgut pronunciar sobre les investigacions que el Govern està fent a Caixa Girona. D'altra banda, Calzada va anunciar divendres la seva dimissió com a director de la Fundació Príncep de Girona

Manel Serra, que d'aquí a pocs dies deixarà el càrrec quan es faci efectiva l'absorció, ha evitat fer declaracions sobre la investigació que el Departament Economia va fer aquest estiu a Caixa Girona. L'informe del Departament revisava els comptes de l'entitat i la seva fundació entre els anys 2005 i 2009, moment en què Calzada n'era el president.

La investigació va posar al descobert greus irregularitats. Entre d'altres, l'informe denunciava que Calzada havia venut ala Fundació obres d'art per valor de 141.000 euros a través galeria, cosa que la llei defineix com a incompatibilitat. El mateix informe també recollia que la meitat de les obres d'art que comprava la Fundació Caixa Girona provenien d'un mateix galerista, Antonio Niebla, amic personal de l'expresident.A més, la investigació d'Economia també va destapar altres irregularitats en els comptes de la Fundació. Entre d'altres, factures pagades sense justificar o despeses per valor de 100.000 euros sense consignar.

Manel Serra no ha volgut entrar a valorar cap de les conclusions que recull l'informe d'Economia. 'Avui no toca, com deia un president de la Generalitat', ha declarat quan se li ha preguntat sobre el tema durant un acte a Girona. Sense termini per a les al·legacionsTot i no entrar a valorar cap de les suposades irregularitats, el president sí que ha recordat que l'entitat que presideix ja ha presentat al·legacions a l'informe d'Economia, encara que se'n desconeix quan la Generalitat els hi donarà resposta. 'Naturalment, Caixa Girona ha intervingut en el procés i ja ha presentat al·legacions al procés, votades per unanimitat pel Consell d'Administració', ha indicat Serra. El rebombori que ha aixecat la investigació feta per Economia a l'entitat gironina, però, no s'acaba aquí. I és que, divendres passat, el mateix Arcadi Calzada va decidir presentar la dimissió com a director de la Fundació Príncep de Girona. L'olotí, que fa dos anys va ser un dels màxims promotors de l'entitat, va justificar la renúncia per 'circumstàncies personals'.Tot i això, Arcadi Calzada encara continua vinculat a Caixa Girona. I és que gaudeix del títol de president d'honor de l'entitat, un càrrec que li va atorgar el Consell d'Administració i que ningú més ostenta actualment.

Pel que fa a aquest títol, Manel Serra ja ha declarat que, de moment, Caixa Girona no té cap intenció de retirar-li. De fet, com ha conclòs l'actual president, l'entitat financera no s'ho ha 'ni plantejat'.