La comarca de la Selva va patir més que el conjunt de Girona i Catalunya els efectes de la crisi l'any passat. Tot i una caiguda estimada del PIB del 4,4%, va aconseguir mantenir la seva posició competitiva en l'àmbit català. Són dades d'un informe presentat ahir per la Cambra de Comerç a Lloret, que certifiquen que Blanes i Maçanet són els municipis que s'han vist més afectats per la pèrdua d'ocupació industrial l'últim any.

Blanes ha perdut 164 llocs de treball en el sector de la indústria en un any, fet que suposa un descens del 15,3%. També destaquen els descensos de Maçanet (145 empleats menys, i -9,4%), Fogars (68 treballadors menys, -17%) i Santa Coloma (106 llocs de treball perduts, -15%).

Tot i que a la Selva hi ha avui un 4% menys de treballadors en la indústria que ara fa un any, el sector de la construcció és el que segueix destruint més ocupació en termes anuals (-10,9%). En canvi, el sector serveis presenta una evolució lleugerament positiva (0,2%).

Segons l'informe de la Cambra, des de principis de 2008, la Selha perdut un 7,6% del seu teixit empresarial. Aquesta tancament de centres de treball ha afectat sobretot la construcció (-38%) i la indústria (-13%), mentre que el sector serveis en guanya un 3,7%.