L'economia alemanya avança "a tota potència" i està consolidant-se com la "locomotora d'Europa" després de la crisi gràcies al repunt del consum domèstic i les exportacions, va assegurar avui el Ministeri d'Economia, Rainer Brüderle.

El Producte Interior Brut (PIB) alemany repuntarà en el conjunt d'aquest any un 3,4 per cent i al voltant d'un 1,8 per cent en el pròxim exercici, va apuntar en les seves previsions de tardor el ministre.

"Després d'un temps en el carril d'acceleració, la nostra economia circula ara pel carril ràpid", va assegurar en roda de premsa el titular d'Economia, del partit liberal FDP.

Des de la reunificació alemanya, la major economia europea només ha aconseguit una taxa de creixement similar en una ocasió, ?l'any 2006.

Segons Brüderle, Alemanya s'ha convertit en "l'economia industrialitzada que més ràpid creix" gràcies principalment al fort repunt del consum domèstic i a l'alça de les exportacions.

"La recuperació se sosté sòlidament sobre dos pilars: després de l'important impuls (inicial) del comerç exterior, ara també inclou l'augment de l'economia domèstica", va explicar.