La desaparició de Caixa Girona ja és una realitat. L'absorció de la històrica entitat -que està a punt de complir el seu setantè aniversari- per part de La Caixa es respira a bona part de les seves oficines, on es repeteixen les escenes de comiat. I és que avui és l'últim dia de feina per als treballadors de l'entitat que s'han acollit al pla de prejubilacions (130). De fet, els empleats prejubilats de l'entitat que treballen a Girona ja van abandonar el seu lloc de feina al llarg d'ahir, ja que avui és festiu a la ciutat.

L'entitat gironina i els sindicats van signar l'acord definitiu de condicions de prejubilació -a partir de 55 anys- el 15 de juliol, i en només una setmana van demanar acollir-s'hi més de 60 empleats. Finalment han estat 130, els treballadors de Caixa Girona que s'han prejubilat i que cobraran entre el 80 i el 90% del sou brut, depenent de la seva edat.

Camí de l'absorció

Un cop signat l'acord de condicions de prejubilació, el procés d'absorció entre Caixa Girona i La Caixa va fer un pas més el 21 de juliol passat quan les dues caixes i els sindicats van acordar els aspectes laborals del procés, per la qual els 850 empleats de Caixa Girona -descomptats els 130 prejubilats- passaven a formar part de La Caixa a un procés d'equiparació salarial i de condicions laborals que durarà dos anys i mig.

Finalment les assemblees generals extraordinàries de La Caixa i de Caixa Girona van aprovar el passat 16 de setembre la fusió per absorció de les dues entitats, que serà efectiva a partir del dia 1 novembre però la integració tecnològica i operativa de la qual es produirà finalment el dia 1 de gener de 2011.