Bancs i caixes d'estalvis han elevat les comissions que cobren als usuaris tant pel manteniment de comptes corrents i d'estalvi com pel de les targetes de dèbit i de crèdit, així com per l'obertura dels préstecs hipotecaris, segons dades del Banc d'Espanya.

La banca encara d'aquesta manera un 2011 que es presenta difícil, ja que conflueixen un entorn macroeconòmic complicat, en el qual s'ha reduït significativament el negoci bancari, segons coincideixen banquers i experts.

Concretament, les comissions per manteniment i administració de comptes corrents pugen prop d'un euro de mitjana respecte a finals de l'any passat. En el cas dels comptes d'estalvi la pujada supera els 80 cèntims.

Quant als diners de plàstic, la comissió anual per tenir una targeta de dèbit s'eleva ara a 17,30 euros, quan a finals de 2009 el cost mitjà era de 16,66 euros. En el cas de les targetes de crèdit, la comissió mitjana és de 34,39 euros, fet que suposa un increment de més d'un euro de començaments d'any.

Obertura d'hipoteques

Els usuaris que subscriguin una hipoteca hauran de pagar una comissió per l'obertura del préstec del 2,72% sobre l'import formalitzat, fet que suposa una mitjana de 590 euros, idèntica a la corresponent al mes anterior, però més elevada que la del 2,68% del tancament de 2009.