La Cambra de Comerç de Girona deixarà d'aportar diners per subvencionar la permanència de Ryanair a l'aeroport Girona-Costa Brava. I és que la supressió de les quotes obligatòries que pagaven les empreses a les entitats camerals castigarà molt les arques de la coporació, que també es planteja retallades en les aportacions a entitats firals (la Cambra presideix Fira de Girona) i a l'Auditori de Girona.

El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, va calcular que la retallada d'ingressos que comportarà la supressió del recurs cameral per a la Cambra serà superior al 60% del seu pressupost. I és que molts fons de la Unió Europea i d'altres administracions van associats a programes que la Cambra ha d'assumir una part del cost.

La Cambra de Comerç de Girona, amb la Diputació de Girona i la Generalitat, són les tres entitats que, segons el conveni vigent, han d'aportar recursos a Ryanair a canvi de publicitat i promoció turística. L'acord estava a punt de renovar-se abans de les eleccions perquè la companyia mantingués els vols des de Girona, però ara amb aquesta nova situació pot quedar-se sense part del seu finançament.

La Cambra ha aportat, cada any, entre 2009 i 2011, 126.000 euros, fet que, segons Espadalé, representa un 6% del total del que aporten les diferents corporacions públiques.

"Això no podrà continuar, si ara ja teníem complicat finançar el que estava demanant Ryanair, ara la Cambra serà una de les que no podrà ajudar, fins ara ho hem fet. Ho hem fet des del primer dia i estem orgullosos d'haver-ho fet, i ens agradaria poder continuar, però veiem difícil poder-ho fer amb els recursos que ens quedaran", va indicar el president de l'entitat.

La Cambra de Comerç preveia per al 2011 uns comptes de 3,2 milions d'euros però si s'elimina l'obligatorietat de pagar quotes aquesta quantitat quedarà reduïda en uns 2 milions d'euros.

Espadalé també es va referir a la supressió durant el discrus que va pronunciar ahir en l'entrega dels Premis a l'Exportació. Va reiterar que la major part del pressupost de la Cambra es destina a les petites empreses, sobretot en qüestions d'internacionalització.

Finalment, va mostrar-se optimista respecte a la continuïtat de la Cambra de Girona: "Passi el que passi comptin amb la Cambra, que els donarà suport en moments de dificultat com els actuals i que si no podem oferir el 100% dels nostres serveis doncs n'oferirem el 90%".