El canvi d'operador mantenint el mateix número, el procés conegut com a portabilitat, haurà de realitzar-se en el termini màxim d'un dia laborable. Així ho estableix la nova llei general de telecomunicacions segons que va explicar el ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, després d'anunciar l'avantprojecte de llei estudiat ahir pel consell de ministres. Sobre aquest avantprojecte, el ministre va destacar "el fort contingut econòmic" que aquest suposarà i que, entre d'altres coses, fa "realitat" el desplegament de xarxes de nova generació, que "mobilitzarà fins a 25.000 milions d'euros" en inversió. Així, aquestes xarxes permetran oferir als ciutadans velocitats d'accés a Internet superiors a 100 megabits per segon.

D'aquesta forma, Espanya trasllada la proposta comunitària, inclosa en el Paquet Telecom promogut per la Comissió Europea, que entre d'altres qüestions pretén reduir la portabilitat a un sol dia. El ministre va destacar el fort "contingut econòmic" de la llei, que incentivarà les inversions. Segons va dir Sebastián, amb aquesta llei "ens posem al dia" i va avançar que qualsevol decisió que adopti el Govern espanyol "no serà gaire diferent" del que es "faci a la resta d'Europa".

Contingut de futur

"És una llei amb un fort contingut de futur i que, a més, incideix en els drets dels usuaris de telecomunicacions, que obtindran més informació sobre qualitat, preus i ofertes de telecomunicacions i que permetrà exigir que la portabilitat es resolgui en vint-i-quatre hores", va explicar Sebastián.

El ministre va afegir que es donarà més protecció a les dades privades dels ciutadans a l'hora de consumir tant utilitzant mitjans electrònics com Internet. "A més, aquest llei reforça les funcions de la Comissió del Mercat de Telecomunicacions i, per descomptat, impulsarà la creació de l'organisme europeu de reguladors", va dir.